Bibianharmsen
Image default
Zorg

Dry Needling in Almelo behandeling

Onze Dry Needling Almelo is een behandelmethode die ervoor zorgt dat gespannen spieren effectief worden behandeld. Door het aanprikken van deze pijnlijke spieren, middels Dry Needling, kan de spier snel en langdurig ontspannen. 

Hoe werkt Dry Needling Almelo?

Wanneer u pijn en spanning (bijvoorbeeld door stress) in uw lichaam heeft, gaat uw lichaam dit vaak op een verkeerde manier proberen te compenseren waardoor uw lichaamshouding verandert (dus ook de lengte van uw spieren). Onnodig aanspannen van de schouders en rugspieren zorgen al snel voor deze vervelende pijn. Hierdoor verkrampen uw spieren, wat vaak opnieuw pijn veroorzaakt en lang aanhoudt.Met de Dry Needling Almelo ehandelmethode bereiken we met een speciale dunne naald de kleine ‘verhardingen/knoopjes’ die zijn ontstaan in uw spieren. Dit worden ook wel triggerpoints genoemd. De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna. De verkramping wordt hiermee opgeheven, waardoor uw pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Dry Needling Almelo is een zeer veilige en zeer efficiënte methode waar veel mensen baat bij hebben! 

Dry Needling verhelp triggerpoints

Triggerpoints zijn eenvoudig gezegd de verharde ‘knopen’ in de spieren die ervoor kunnen zorgen dat iemand pijn ervaart. Wanneer je met de vingers drukt op een triggerpoint dan is de pijn meestal direct herkenbaar.Maar hoe uiten triggerpoints zich nog meer? Dat kan door het niet  goed kunnen bewegen van gewrichten (bijvoorbeeld de schouder), verminderde kracht in de spieren (bijvoorbeeld in de rug), anders bewegen door de pijn, tintelingen en hoofdpijn of duizeligheid. Na een gesprek en gericht onderzoek kunnen klachten in kaart worden gebracht. Uw spieren worden hierbij nader onderzocht die mogelijk triggerpoints bevatten en met Dry Needling Almelo behandelbaar zijn. Dry Needling is dus ook een geschikte behandelmethode bij verschillende rugklachten. Kunnen wij u helpen? Blijf niet te lang doorlopen met uw klachten en boek een behandeling Dy needling Almelo