Bibianharmsen
Image default
Zorg

Betere begeleiding bij autisme: het autisme belevingscircuit

Als je meer begrip wilt verkrijgen voor personen met autisme, is het autisme belevingscircuit van BijdeHand Zorg een aanrader. BijdeHand is een specialist op dit vlak. Zij focussen zich op het begeleiden van mensen van alle leeftijden met een Autisme Spectrum Stoornis. Hierbij gaat het om personen met een normale begaafdheid.

Het doel van BijdeHand Zorg is om mensen met een Autisme Spectrum Stoornis een zo normaal leven te laten leiden. Het spectrum is echter breed en bij iedereen manifesteert autisme zich op een andere wijze. Het is dan ook van groot belang dat de omgeving hier goed om mee weet te gaan. Directie familie, vrienden of bekenden: voor iedereen die autisme beter wil leren begrijpen is er het autisme belevingscircuit.

Hoe kan het autisme belevingscircuit jou helpen?

Het is niet altijd even gemakkelijk om mensen met een Autisme Spectrum Stoornis te begrijpen. Misschien verlies je soms wel eens jouw geduld met hen. Je bent niet de enige. Als vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin is het niet altijd even gemakkelijk om geduld en empathie op te brengen. Echter zul je merken dat wanneer je jezelf verbetert op dit vlak, de resultaten zeer mooi kunnen zijn.

Het autisme belevingscircuit is een cursus die je daadwerkelijk in de schoenen van een autistisch persoon weet te plaatsen. Je ziet de wereld door hun ogen. Zo leer je beter de problemen te herkennen waar autistische personen nog wel eens tegenaan lopen. Zo weet je beter wat je moet doen in bepaalde situaties en verlies je minder snel jouw geduld. En daar zal iedereen profijt van hebben!

Levens beter maken

Het mooie aan BijdeHand Zorg is dat de focus altijd ligt op het verbeteren van de levens van autistische personen. Dankzij de begeleiding leren zij onder meer omgaan met hun specifieke autistische kenmerken en vergroten zij hun autonomie. Ook als persoon in de omgeving kun je een waardevolle bijdrage leveren.

https://bijdehandzorg.nl/