Bibianharmsen
Image default
Zorg

Waarom een douchestoel bestellen de juiste keuze voor u kan zijn

Wanneer u al een tijd slechter ter been bent, kan het bestellen van een douchestoel u vele voordelen opleveren. Hoewel het een lastige stap kan zijn om toe te geven dat u een douchestoel nodig heeft, zult u zien dat dit hulpmiddel uiteindelijk een goede keuze voor u is. Het zorgt namelijk voor een veiligere situatie in uw douche, waarbij douchen ook plotseling een stuk eenvoudiger wordt. Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Wat is een douchestoel?

Een douchestoel is een handig hulpmiddel waarmee u veiliger kunt douchen. Doordat u zit in plaats van staat tijdens het douchen, is de kans op vallen aanzienlijk kleiner. Een douchestoel kunt u in veel verschillende soorten bestellen, waarbij de belangrijkste keuzes zijn of u een douchestoel vast in uw badkamer wilt laten plaatsen of liever gaat voor een losstaande douchestoel, die ieder moment uit de badkamer kan worden gehaald. Beide soorten kennen hun eigen voordelen, dus het is van belang dat u goed nadenkt over uw keuze en eventueel om advies vraagt. Naast de keuze tussen een vaste of losstaande douchestoel, kunt ook kiezen of u liever voor een krukje of inklapbare stoel gaat. Alle opties dragen bij aan een veiligere omgeving en zorgen ervoor dat wassen eenvoudiger wordt. Ook het werk van een verpleger maakt u makkelijker met een douchestoel, doordat hij of zij u tijdens het wassen niet meer hoeft te ondersteunen.

Waar kunt u een douchestoel bestellen?

Een douchestoel bestellen kan op veel verschillende plekken, zoals in de webshop van Zorgthuiswinkel.nl uit Rijen. Douchestoelen worden na een aankoop in deze webshop gratis bij u thuisbezorgd, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over vervoer. Naast douchestoelen vindt u hier veel andere hulpmiddelen die uw badkamer veiliger kunnen maken, zoals anti-slipbadmatten en handige opstapjes die uw bad en/of douche makkelijker bereikbaar maken. Zo creëert u de veiligste omgeving mogelijk voor uw persoonlijke hygiëne.