Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Natuurlijke oplossing voor baby eczeem

Niets is pijnlijker dan je baby te zien die constant last heeft van jeuk en moet krabben en huilen omdat ze zoveel jeuk hebben en dit erg vervelend vinden. Gelukkig is eczeem niet erg en zijn er voldonede oplossingen om goed met het eczeem bij je baby om te gaan. Naarmate ze ouder worden kan het best zijn dat je kind geen last meer heeft van de eczeem en er overheen groeit. Om de klachten te verlichten en eczeem tegen te gaan zijn er een aantal natuurlijke middelen maar je kunt ook eczeemcréme gebruiken.

Hoe herken je eczeem bij een baby?

Vaak zie je droge, rode, schilfer vlekjes met soms kleine bultjes en blaasjes op de huid. Je baby zal ook veel krabben op deze plekken en je baby kan erg onrustig zijn en vaker wakkerworden door de jeuk. 

Hoe ontstaat eczaam bij een baby?

Iedereen kan last krijgen van eczeem en er is niet een specifieke oorzaak. Wel is eczeem erfelijk. Wanneer dit dus in de familie voorkomt bij de ouders of je hier vroeger ook last van hebt gehad dan heeft je kindje ook een verhoogde kans op eczeem.

Wat kan ik doen aan eczeem?

Natuurlijke oplossingen:

Koudgeperste kokosolie: Kokosolie bevat ingredienten die de huid hydrateren en verzorgen en zal de eczeem doen verminderen.

Koudgeperste zonnebloemolie: Zonnebloemolie wordt snel door de huid opgenomen en bevat veel essentiële vetzuren dioe goed zijn voor de huid en tevens een ontstekkingsremmende werking heeft.

Havermoutmat: Als je kind gaat baden kun je een handvol havermout in het warme water gooien. Havermout wordt gebruikt om huidirritaties te verlichten. Naast eczeem wordt een havermoutbad ook vaak gebruikt bij kinderen met waterpokken.

Eczeemcreme voor baby’s

Mochten de natuurlijke oplossingen tegen eczeem niet goed of niet afdoende werken dan kun je eens kijken naar een goede eczeem creme