Bibianharmsen
Image default
Beauty en verzorging

Voordelen van laserontharing: 3 redenen om voor deze methode te kiezen

Laserontharing is een van de snelst groeiende methoden van ontharing op de esthetische markt. Zelfs na zoveel jaar sinds de lancering ervan – in de jaren zeventig – blijft de methode midden 2022 op de ranglijst van “trends” staan. Ten minste twee factoren houden de keuze voor laserbehandeling aan de top: steeds geavanceerdere technologieën en effectieve, langdurige resultaten. Ook andere voordelen van definitief ontharen trekken de aandacht. Bekijk dus hieronder de belangrijkste redenen om voor deze ontharingsmethode te kiezen! Hoe werkt laserontharing? Definitief ontharen is een methode waarbij een lichtstraal (laser) wordt aangebracht op de plaats waar het haar moet worden verwijderd. De technologie zendt lichtpulsen uit die door het haarpigment (melanine) worden geabsorbeerd. De door de laser geproduceerde energie wordt omgezet in warmte en vernietigt de haarfollikels, die de structuren zijn die verantwoordelijk zijn voor de vorming en bevordering van de haargroei. Over het algemeen is laserontharing ideaal voor gebieden zoals oksels, liezen en benen. Het is echter mogelijk om andere delen van het lichaam, zoals de rug en de borst, met laser te behandelen om ze haarvrij te maken. Senna Skincare is een echte professional. 

Wat zijn de voordelen van definitief ontharen? 

1. Elimineert geleidelijk het haar 

Laserontharing is een techniek waarmee het haar op duurzame wijze kan worden verwijderd. Maar om dit resultaat te bereiken, is een geleidelijk proces nodig. Progressieve eliminatie is minder agressief en zorgt voor een mooie, gezonde huid tijdens de behandeling. Voor een goed resultaat zijn tot 10 sessies aangewezen. Dit aantal is ideaal om de vermindering van 95% van het haar te bevorderen. De tijd kan echter variëren en kan beter worden bepaald tijdens een evaluatiesessie in de kliniek waar de behandeling zal worden uitgevoerd. 

2. Behandelt verschillende huidtinten 

Toen definitief ontharen voor het eerst werd toegepast, was toepassing op gebruinde, zwarte en fijnharige huid gecontra-indiceerd omdat de technologie nog niet zo ver gevorderd was als nu. Sindsdien is de laserontharing technologie zo ver geëvolueerd dat ze op elk haar- en huidtype kan worden gebruikt – fijn haar, licht en rood haar, zwarte huid en albinohuid. Vooral als de technologie een drievoudige laserpunt heeft, die de benadering van het doelhaar verfijnt, waardoor de veiligheid van de straal toeneemt. Bovendien is laserontharing een van de beste oplossingen voor mensen die allergisch zijn voor bijvoorbeeld wax. 

3. Bestrijdt folliculitis en vermindert ingegroeide haren 

Folliculitis is een ontsteking in de haarfollikels. Vergelijkbaar met een puistje, kan het verschijnen in gebieden zoals het gezicht en de lies, maar ook op benen en dijen. Het heeft meestal een aantal oorzaken, zoals wrijving veroorzaakt door kleding, dermatitis, maar ook verwondingen veroorzaakt tijdens de poging om het haar te verwijderen. Ingegroeide haren daarentegen zijn het gevolg van insnijdingen in hun structuur, zoals bij het ontharen met scheermesjes. Deze actie zorgt ervoor dat het aan de huid vastzittende deel groeit en buigt, waardoor het opnieuw de huid binnendringt en een ontsteking veroorzaakt. Laserontharing voorkomt dit soort wrijving op de huid, aangezien het haar bij de wortel wordt verwijderd, zodat er niet aan het haar getrokken of geknipt hoeft te worden.