Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Recept met weinig koolhydraten doet je gemakkelijker afvallen

Wie in een korte tijd veel overgewicht wilt verliezen, kiest vooral voor een koolhydraatarm dieet. Vele schrappen dan maar meteen alle koolhydraten. Ze hopen zo hun gewichtsprobleem nog sneller te oplossen. Maar is dat wel een goed idee en wat kun je eten in zo’n koolhydraatarm dieet.

Afvallen in een gezond voedingspatroon

Afvallen doe je alleen in een gezond eet-en leefpatroon. Dat bestaat uit natuurlijke voeding met veel groenten en voldoende lichaamsbeweging. Koolhydraten spelen daarbij een belangrijke rol. Maar er is wel een belangrijk verschil tussen snelle en trage koolhydraten. 

Snelle koolhydraten

Zijn arm aan gezonde voedingsstoffen, verteren gemakkelijk en geven je geen verzadigd gevoel. Met snelle koolhydraten heb je constant honger en kun je dag en nacht eten. Je kunt ze dus best missen.

Trage koolhydraten 

Die vind je vooral in volkoren granen en volkoren producten zoals volkorenbrood, volkoren deegwaren en in zilvervliesrijst. Trage koolhydraten zijn vooral rijk aan voedingsvezels. Die vragen veel tijd en energie om te verteren en zorgen voor een lang verzadigd gevoel. Je honger blijft langer uit en je eet vanzelf minder. Trage koolhydraten verbeteren zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid en helpen je meer opgeslagen vet verbranden en sneller afvallen. Maar Koolhydraatarm is dus zeker niet hetzelfde dan koolhydraatvrij. Afvallen doe je met veel eiwitten en voldoende gezond evetten en (trage) koolhydraten.

Wat eten in een koolhdraatarm dieet?

Velen vragen ons wat ze best eten in een koolhydraatarm dieet. We verduidelijken dit best met een koolhydraatarm recept waarvan je alle ingrediënten vindt in vele supermarkten. Raadpleeg daarom regelmatig zowel de Delhaize folder als de Carrefour Market folder.

Recept gemalen rundvlees met paprika

Ingrediënten voor 4 personen: 600 gram mager gemalen rundvlees, 2 rode paprika’s, 2 groene paprika’s, 200 gram (ongekookte) zilvervliesrijst, 2 fijn gesnipperde uien, 100 gram fijn gehakte spinazie en een snuifje peper en zout.

Bereiding

  • Verwarm kokosolie op een hoog vuurtje.
  • Voeg de fijn gesnipperde uien toe en roer alles grondig door elkaar gedurende twee minuten
  • Doe er het gemalen rundvlees bij
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout of, nog beter, met een kruidenmengsel. Hou je van pittig? Gebruik dan zwarte peper en chilipoeder
  • Roerbak alles gaar en garneer met fijn gesneden paprika
https://www.folderbode.be