Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Handige printers

Printers zijn handige apparaten die dan ook voor vele doelen kunnen worden ingezet. Veel mensen hebben er eentje in huis. Printers worden voor veel doeleinden ingezet, en zeker niet alleen maar voor particulieren, juist niet eigenlijk. Voor de voedingsindustrie is het heel belangrijk om een goede tht printer te hebben en een barcode printen is ook iets dat voor nagenoeg elk product nodig is.

De tht datum is iets anders dan de tgt datum. Veel mensen gooien die data op de grote hoop en behandelen producten allemaal op dezelfde manier, maar dat is natuurlijk eigenlijk niet de bedoeling. Deze aanduidingen betekenen namelijk allebei iets heel anders en moeten ook allebei als dusdanig worden behandeld.

De tht datum staat voor tenminste houdbaar tot. Dat wil zeggen, na deze datum kun je het product ook nog prima consumeren waarschijnlijk. Het is wel zo dat na deze datum de kwaliteit van het product kan teruglopen in bijvoorbeeld structuur of kleur. Je zal dan ook zelf kritisch moeten kijken of iets nog ermee door kan of niet. Het belangrijkste daarbij is om te vertrouwen op je neus en je ogen, voordat je gaat proeven. Een tht datum staat vaak op producten zoals eieren en fruit maar staat bijvoorbeeld ook op pasta en rijst. Eieren en fruit kunnen natuurlijk bederven, maar rijst en pasta zijn eigenlijk nagenoeg onbederfelijk, indien goed verpakt.

Bij een tgt moet je echter wel serieus omspringen met de datum die vermeld staat. Tgt staat voor te gebruiken tot en is een veel vastere eis dan de tht datum. Deze aanduiding wordt dan ook vaak gebruikt op verse producten zoals vlees en vis, maar ook op voorgesneden groenten en klant en klare maaltijden. Hiervan is de kwaliteit minder lang te waarborgen en moet men zich voor de eigen veiligheid ook echt aan de uiterste datum houden.