Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

wat te doen bij stress

Wat te doen tegen stress

Stress is een bepaalde spanning of druk wat bijna elke persoon wel eens heeft gemaakt. Het is in verschillende vormen en soms kan stress juist goed voor je zijn. Het is per definitie niet ongezond voor je maar je moet het wel kunnen stimuleren. De problemen gaan ontstaan wanneer de draaglast groter gaan worden dan de draagkracht. Het gevoel hebben dat het te zwaar wordt of dat je het niet meer aan kan. Je moet dus goed opletten of je bewust bent van de situatie waarin in je zit. Het is daarom ook lastig voor sommige mensen om er bewust van te zijn of ze in een bepaalde stress periode zitten.

Hulp bij stress is dan ook heel belangrijk omdat het veel invloed kan hebben op het dagelijkse leven. Het is een evenwicht van verschillende factoren die bepaalde spanningen opwekt of en dus jouw prestaties kan gaan beïnvloeden. Goed voor jezelf gaan zorgen is wat deze factoren stabiel houdt. Een goede nachtrust is hier een voorbeeld van, op tijd naar bed gaan zodat je op tijd kan opstaan. Gezond eten heeft ook invloed op je stressfactoren, je lichaam fit houden zorgt ook voor stress vermindering. Weinig tot geen alcohol drinken heeft ook al invloed.

Al de kleinste ingrepen kunnen al zorgen voor stressvermindering. Denk aan ademhalingstechnieken, ademhalen door je buik zorgt al voor een ontspanning waardoor de stress gehalte kan gaan dalen. Muziek luisteren kan zorgen voor een bepaalde innerlijke rust dat ook invloed kan gaan hebben. Stress kan zich wel gaan ontwikkelen en daarom is het bewust zijn een goed begin. Langdurige stress kan zelfs lichamelijk invloed hebben. Je kan last gaan krijgen van hartkloppingen en een te hoge bloeddruk. Wees dus alert en ga praten met een psycholoog. Ze kunnen je helpen met bepaalde situaties en ervoor zorgen om je innerlijke rust weer te vinden.

https://www.drie60.com