Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Is frisdrank eigenlijk goed voor je gezondheid?

We weten allemaal wel wat er mis is met frisdrank. Ja, het is heel erg lekker om een glas cola of sinas te drinken, maar deze drankjes doen op meerdere manieren een aanslag op je gezondheid. De suiker is slecht voor je tanden, de caffeine in cola is ook niet goed voor je… Je zou je bijna schuldig gaan voelen als je een blikje fris opentrekt. Zie je in de Coop folder een mooie aanbieding staan voor een bepaald merk cola, begint dat schuldgevoel te knagen. Eigenlijk raar, want drankjes als Coca Cola en Dr. Pepper zijn ooit begonnen als medicijnen! 

De positieve werking van cola 

Als jij in de Deen folder een reclame voor Coca Cola ziet staan, dan denk je niet direct dat dit een product is dat heel erg goed voor je is. Toch is dit populaire drankje ooit ontstaan als medicijn! In 1886 kwam het op de toonbank in Amerikaanse apotheken, waar je voor 5 dollarcent een bekertje wonderdrank kocht. Cola werd aangeprezen als probaat middel tegen obesitas, maar ook impotentie, hoofdpijn en depressies. Toen bleek dat mensen het eigenlijk vooral lekker vonden is men Coca Cola een aantal jaar later dan maar gaan verkopen als frisdrank. Dit gebeurde ook met Pepsi, dat eveneens een medicijn was. Deze soort cola werd aangeprezen als middel voor de spijsvertering en om je extra energie te geven! 

De supermarkt als apotheek 

Zie je in de Plus folder 7-Up of Dr. Pepper staan? Ook deze frisdranken zijn ooit begonnen als medicijn. Zo geloofde men dat 7-Up zou helpen tegen reuma en nierstenen, terwijl Dr. Pepper een probaat middel zou zijn om je een tijdelijke opkikker te geven. Dat zou je toch allemaal niet meer verwachten als je in de folder van Kruidvat een advertentie voor deze drankjes ziet staan! Laten we het er maar op houden dat een glas cola, 7-up of Dr. Pepper je misschien niet van je kwaaltjes af helpt maar dat het wel ergens voor helpt. Het helpt je namelijk prima van je dorst af!

https://www.folderbode.nl