Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Mindfulness voor een gezonde levensstijl

Velen willen het anders in het leven, slechts enkelen maken er werk van. Zeggen dat je het anders wilt in dit leven is één ding maar daadwerkelijk de stap nemen om het anders te gaan aanpakken is wat anders. Veranderen is vaak eng. Je houdt je vast aan wat je kent ook al werkt dat tegen je. Maar als het dermate tegen je werkt dat het je levensplezier ondermijnt of in een erger geval, als het je je gezondheid gaat kosten is het bijna noodzaak om je manier van leven tegen het licht te houden. Veel mensen hebben last van alle taken die op hun schouders rusten, van de verwachtingen die anderen maar ook zijzelf hebben. Vermoeidheid slaat toe, soms vermindert het concentratievermogen en vergeetachtigheid ligt op de loer. Dan is het echt tijd om actie te ondernemen.

Op zoek naar een gezonde levensstijl?

Overbelasting, het steeds bezig zijn met de volgende taak in je hoofd kan een wissel trekken op je lichamelijke en psychische gezondheid. Vaak kunnen we aan de taken die we hebben weinig veranderen maar het is wel mogelijk om meer rust en plezier in het leven te krijgen. Hoe dan? Door anders in het leven te staan, door meer in het nu te zijn en door met aandacht te zijn bij datgene wat je doet. Het klinkt simpel maar we zijn het vaak verleerd. Bij mindfulness leer je weer in contact met jezelf en de omgeving te komen. Daadwerkelijk voelen, ruiken, proeven en ervaren. Dat is geen zweverige kunst maar een opnieuw leren de wereld om je heen te ervaren.

Wacht niet langer: neem contact op

Mindfulness bestaat over het algemeen uit een training met 6 tot 8 ontmoetingen met medecursisten. Jullie gaan dus een aantal weken samen op waardoor je ook leert van anderen. Het succes van de training valt of staat met het doen van de huiswerkopdracht. Twijfel je nog? Neem dan eens vrijblijvend contact op met mindfulness Zutphen. Zij kunnen je precies vertellen of mindfulness iets voor jou is en wat je kan verwachten van een training.

https://www.tanneverhulst.nl