Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Ooglidcorrectie bij specialistisch huisarts

Tot een aantal jaar geleden kon je voor een ooglidcorrectie alleen terecht bij een plastisch chirurg. De behandeling was in die tijd nog vrij exclusief en er hing een flink prijskaartje aan. Alleen weggelegd voor doelgroepen met een wat hoger budget dus.

We zien de afgelopen jaren dat ooglidcorrecties ook worden verrichten door specialistische huisartsen. Deze hanteren een tarief dat vele malen lager is, en leveren dezelfde kwaliteit als een plastische chirurg. Wat is een specialistische huisarts precies en hoe worden deze opgeleid?

Wat is een specialistisch huisarts?

Een specialistisch huisarts is in feite een normale huisarts die in een extra vakgebied gespecialiseerd is. Dit betekent dat deze naast hun dagelijkse standaarduren als huisarts daarnaast een andere specialisatie hebben en een beperkt aantal uur per week ook hiervoor beschikbaar zijn.

Deze huisartsen worden speciaal opgeleid door een cosmetische instelling. Zij krijgen een hoogwaardige training om zo te voldoen aan de noodzakelijke eisen. Hierdoor staan zij garant voor kwalitatieve behandelingen.

Ooglidcorrectie bij een specialistisch huisarts

Een behandeling die zeer populair is onder specialistische huisartsen is de ooglidcorrectie. Zowel mannen als vrouwen krijgen op middelbare leeftijd veelal te maken met overtollige huid bij de oogleden. Voornamelijk voor de bovenoogleden is dit het geval. Hierdoor kun je last krijgen van zware of hangende oogleden. Dit wordt door veel mensen als storend ervaren, niet alleen omdat strakke ogen on het algemeen als mooier worden beschouwd, maar ook omdat het problemen kan geven in het dagelijks leven, bijvoorbeeld bij het lezen van de krant of een boek.

Waar kan ik een specialistisch huisarts vinden?

Een ander voordeel van specialistische huisartsen is dat zij op veel locaties in Nederland gevestigd zijn, namelijk gewoon in hun eigen praktijk. Misschien is uw eigen huisarts wel een specialist in het verrichten van ooglidcorrecties zonder dat u hiervan op de hoogte was. U hoeft daarom niet naar een speciale kliniek aan de andere kant van het land om deze ingreep te laten verrichten.

Op https://www.huisartskliniek.nl/behandelingen/chirurgisch/ooglidcorrectie kunt u zien welke huisartsen zijn opgeleid om een ooglidcorrectie uit te voeren.