Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Een mantelzorgwoning kopen, een geweldig avontuur

Toen onze dochter opperde om een mantelzorgwoning te kopen, stonden mijn vrouw en ik perplex. Wat een avontuur. Het voelt alsof we opnieuw een eigen woning laten bouwen. Een grote wens om dat nog één keer mee te mogen maken. Maar omdat ik rolstoelafhankelijk ben, hebben we na de zelfbouw van ons laatste huis, hier geen aandacht meer aan gegeven. Net als bij zelfbouw kun je wanneer je een mantelzorgwoning koopt, zelf bepalen hoe je nieuwe thuis eruit gaat zien. Zo vind ik het, nu ik zo afhankelijk ben van mijn rolstoel,  belangrijk dat ik met één druk op de knop elke willekeurige deur in onze nog te bouwen mantelzorgwoning op afstand kan openen. Natuurlijk moeten alle woon- en slaapvertrekken zich gelijkvloers bevinden, zonder drempels. De doorgangen moeten vooral lekker breed zijn. Zodat ik in onze toekomstige mantelzorgwoning niet zo hoef op te letten of ik wel voldoende ruimte links en rechts van de rolstoel heb. Wat heerlijk om weer over dit soort zaken na te mogen denken.

Een mantelzorgwoning kopen doe je niet bij de eerste de beste

Onze dochter vond het belangrijk nog voordat we een mantelzorgwoning kopen, een afspraak te maken met Mantelzorg Wernsen. De ontwerptekening die geheel naar onze persoonlijke wens en behoeftes werd gemaakt, was in één woord geweldig. Tijdens de bouw konden we altijd even langskomen in hun werkplaats. Zo bijzonder om de mantelzorgwoning die we hebben gekocht, vorm te zien krijgen. Onze ideeën stonden ineens niet meer op papier, maar werden langzaamaan werkelijkheid. Onze zorgwoning, voorzien van een slaapkamer, badkamer, hal en keukentje, is via een kraan in de tuin van onze dochter geplaatst. Het kopen van een mantelzorgwoning leek mij in eerste instantie een enorme klus. Maar Mantelzorg Wernsen heeft ons gedurende het hele project goed op de hoogte gehouden. Zo hebben ze niet alleen de bouw voor hun rekening genomen, maar ook de aanleg van de fundering, keerwanden en nutsvoorzieningen. Aan alles is gedacht. Zelfs aan de bestrating rondom de mantelzorgwoning.

Een mantelzorgwoning kopen zorgt voor een fijne oude dag

Een mantelzorgwoning kopen was nog nooit zo eenvoudig met de kundige vakmensen van Mantelzorg Wernsen. We zijn erg tevreden en mijn vrouw en ik zitten er nu heerlijk bij. Met onze dochter en haar gezin lekker dichtbij in onze voortuin.