Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Ouderdomsvlekken gezicht laten laseren: de meest gestelde vragen

Het is volkomen normaal dat wanneer je een bepaalde ingreeep of behandeling ondergaat, je hier echt wel het fijne van wilt weten. Je zit vaak met een heleboel vragen en soms durven deze vragen niet altijd gesteld te worden. Echter zou dit niet mogen, het gaat tenslotte om ons lichaam en onze gezondheid. Logisch dat je je vragen stelt over bepaalde behandelingen en ingrepen. Dit is niet anders bij een laserbehandeling. Tal van vragen vragen mensen zich af. Op deze vragen geven we hier een antwoord, zodat er perfect op voorhand geweten is waar je aan begint. Een goede methode is bijvoorbeeld om je pigmentvlekken te laseren.

 

 

Pigmentvlekken laseren: kan dit voor elke huidskleur?

Hoewel pigmentvlekken en ouderdomsvlekken het meest voorkomen bij mensen met een lichte huid, kunnen mensen met een donkere huid hier ook veel last van hebben. Niet onlogisch dus dat mensen met een donkere huid zich afvragen of ook zij een laserbehandeling kunnen ondergaan. Helaas is het antwoord neen op die vraag. Bij mensen met een donkere huidskleur, kan zo’n behandeling niet gedaan worden. Een lichte huid is veel beter om zo’n behandeling te doen. Bij een donkere huid zal het normale pigment van deze mensen ook beschadigd geraken en dat is niet de bedoeling.

 

Is een laserbehandeling pijnlijk?

 

Je pigmentvlekken laseren of ouderdomsvlekken gezicht, is absoluut niet pijnlijk. Bij de meeste mensen wordt het ervaren alsof er met kleine elastiekjes tegen de huid wordt geschoten. Ze hebben dit vaak gecombineerd met een warm gevoel en dit kan een tijdje aanhouden. Echter verdwijnt dit gevoel al heel snel. Wel kan je na de behandeling last hebben van bepaalde neveneffecten. Het is niet abnormaal wanneer de huid na de behandeling jeukt, prikt of rood ziet.

 

Hoe lang duurt zo’n behandeling?

 

Hoe lang je pigmentvlekken laseren duurt, is op vooraf niet specifiek te zeggen. Het hangt immers van een aantal factoren af zoals de grootte van het te behandelen gebied. Over het algemeen duurt je ouderdomsvlekken gezicht verwijderen behandeling niet erg lang, reken op een halfuurtje maximum.

 

 

Meerdere behandelingen nodig?

 

Ook dit is op voorhand moeilijk te zeggen. Het is niet zo dat iedereen standaard maar één behandeling of juist meerdere behandelingen nodig heeft. Hoeveel behandelingen men nodig heeft, hangt ervan af over de plaats van de pigmentvlekken en hoe erg je er last van hebt. Over het algemeen heeft iedereen toch wel tussen de één en drie behandelingen nodig. Hier zit dan meestal een tijdspanne tussen van acht weken.