Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Rotterdams Tandheelkundig Centrum en advies voor poetsen van tanden

Veel mensen vinden het belangrijk dat zij een mooi en gezond gebit hebben. U staat er misschien niet dagelijks bij stil maar u gebruikt uw gebit bij enorm veel dagelijkse bezigheden. Bij het praten, lachen en zingen zal u uw mond gebruiken. Ondanks dat we (hopelijk) tweemaal per dag de tanden poetsen heeft een enorme hoeveelheid van Nederlanders last van ontstekingen en andere problemen aan de mond. Gelukkig kunt u daarvoor terecht bij het Rotterdams Tandheelkundig Centrum. Op https://www.rotterdamstandheelkundigcentrum.nl/

Kunt u eenvoudig het aanbod van deze tandartspraktijk bekijken. Om u te helpen met het gezond houden van het gebit zullen wij in dit artikel aandacht besteden aan het gebruiken van de juiste poetstechniek.

Poets lang en goed genoeg

Het is van belang dat u uw gebit minimaal twee keer per dag poetst. Let erop dat u zich in deze twee minuten durende sessie genoeg focust op het reinigen van de tanden. Poets dus niet zomaar in het wilde weg en zorg dat u de twee minuten volmaakt. Het in het wilde weg poetsen zal ervoor zorgen dat u tanden overslaat. In de praktijk zijn dat vaak precies dezelfde tanden. Probeer daarom systematisch te werk te gaan als het gaat om het poetsen van de tanden. Poets daarvoor met het gebruik van de 3 B’s. Buitenkant eerst, vervolgens de binnenkant en dan bovenop de tanden.

Let ook op het tandvlees

Voor een goede mondverzorging is het belangrijk om genoeg aandacht te besteden aan het tandvlees tijdens de poetsbeurt. Dit doet u door tijdens het poetsen de borstel op een hoek van 45 graden op het tandvlees te zetten en zachtjes het tandvlees te masseren. Besteed vooral aandacht aan de overgang tussen het tandvlees en de tanden. Hier ontstaan namelijk vaak ontstekingen en andere irritaties.

https://www.rotterdamstandheelkundigcentrum.nl/