Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Vespa LX 50 4t

Er wordt nog best vaak gevraagd naar de Vespa LX 50 4t. Toch is dit model al een tijdje uit het assortiment. De opvolger van de Vespa LX 50 4t is de Vespa Primavera. De opvolger van het sportievere model Vespa S is de Vespa Sprint geworden. Er zijn gelukkig nog wel volop onderdelen en accessoires voor de Vespa LX 50 4t te bestellen, als je op zoek bent naar een nieuwe Vespa scooter is het goed om te weten wat de verschillen zijn. Zeker als je een tweedehands scooter op het oog hebt.

 

Vespa LX 50 4t en de Vespa Primavera 50 4t

Op het eerste gezicht lijken deze twee modellen best veel op elkaar. De lampen van de Vespa Primavera zijn wat ronder, en de console heeft een meer klassieke vormgeving. De Vespa LX is ook een retro model, maar de Primavera gaat nog wat verder terug in de tijd. Technisch gezien is de Vespa Primavera een vooruitgang ten opzichte van de Vespa LX. Daarbij is goed gekeken naar de Vespa 946 motorscooter, een aantal vernieuwingen van dit model zijn doorgevoerd in de Vespa Primavera.

 

De motor van de Vespa LX 50 4t en de Primavera versie zijn qua vermogen gelijk aan elkaar. Beide types beschikken over een 50cc viertaktmotor. Dat is heel praktisch, je tankt Euro95 bij het tankstation en je bent klaar. Met een tweetakt motor moet je zelf mengsmering toevoegen. Een tweetakt motor is doorgaans wat feller maar de viertaktmotor van Vespa is al lekker pittig op de Vespa Primavera.

 

Er zijn nog enkele andere verschillen tussen de Vespa LX 50 4t en de nieuwe Vespa Primavera. De remkabels zijn op de Pirmavera van gevlochten staaldraden. Dat geeft een betere spanning en grotere remkracht. Zo rijdt de nieuwe Vespa nog sportiever en het is ook weer een stukje veiliger. De snelheidsmeter is elektronisch geregeld voor een grotere nauwkeurigheid.

 

Een tweedehands Vespa LX 50 4t kopen?

Als je een Vespa LX tegenkomt bij een gerenommeerde dealer voor een scherpe prijs is dat zeker te overwegen. Aan de andere kant biedt de Vespa Primavera toch weer een aantal interessante vernieuwingen. Daarnaast moet je ook bedenken dat de inruilprijs later hoger zal uitvallen. Het prijsverschil wordt daarmee kleiner.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/