Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Vitaal in je werkleven staan

De werkplek is voor veel mensen een zeer belangrijke plek. Het is ten slotte ook de plek waar we toch veel van onze tijd doorbrengen, zeker wanneer we fulltime werken. Mede daarom is het dan ook zeer belangrijk dat je je goed voelt op je werkplek en ervoor zorgt dat je genoeg vitaliteitsapk uit je arbeid kunt halen. Klik hier voor meer informatie.

Voor veel mensen is zekerheid op de werkvloer iets heel belangrijks. Echter in deze tijden van economische onzekerheid, heeft men die zekerheid niet altijd. Zaken zoals een reorganisatie kunnen roet in het eten gooien en een stuk zekerheid zomaar wegnemen. Het is dan ook niet vreemd dat zoiets als een reorganisatie voor veel mensen een stressvolle aangelegenheid is, waarbij je dan ook vaak niet zeker bent van je werkplek en je huidige functie. Lees hier meer over hoe dit in zijn werking gaat.

Echter hoeft een reorganisatie niet per definitie het einde van je carrière bij je huidige werkgever te betekenen. Wanneer je gebruik kunt maken van de juiste loopbaanbegeleiding, zal je zien dat er wellicht ook binnen je huidige organisatie nog veel mogelijkheden zijn die je kunt aanpakken om zo je horizon te blijven verbreden.

Wanneer de reorganisatie wel tot ontslag leidt, is het altijd goed om te weten dat je altijd bepaalde rechten hebt waar je altijd aanspraak op kunt doen. Je werkgever mag jou namelijk niet zomaar ontslaan en zal daarvoor altijd bepaalde voorzieningen moeten treffen. Dat kan in de vorm van een ontslagregeling, waarbij dan geld of begeleiding kan worden aangeboden. Geld lijkt vast de beste optie om direct maar aan te pakken maar soms kan het beter zijn om het traject van begeleiding in te gaan, waarin je ook echt begeleiding krijgt om weer aan het werk te kunnen. De rekeningen zullen ten slotte ergens van moeten worden betaald en dan is het natuurlijk fijn om een goede baan te hebben. 

http://www.carrierepoort.nl