Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Als je haar maar goed zit!

Haar, zo veelzijdig maar soms zo futloos. De een heeft er veel van, de ander wat minder. De ander heeft weer heel dun haar en de ene heeft het juist heel dik. Krullend of stijl, dik of dun, veel of weinig en kort of lang. Iedereen heeft ander haar, en ieder haar is ook weer anders en dat is juist zo leuk. Haar is zo bepalend voor je uitstraling, wanneer het haar wat doffer is slaat dit vaak terug op de gezondheid en levensstijl die je leid. Wanneer het doffer is wordt er vaak gezegd dat je te weinig groeten en fruit eet, wanneer het juist heel erg glanst wil het soms nog wel eens overkomen alsof het haar heel vet is.

Er bestaan veel verschillende middeltjes, maskers, shampoos en zo maar verder op de markt die beweren het haar dikker, langer en glanzender te maken. Maar wat nou als je niet zo veel haar hebt, en je er alles al aan hebt gedaan om het meer te laten lijken, of het juist langer te maken en niks helpt? Vaak werken deze producten maar voor even, en als je het een langere tijd gebruikt heeft het geen werking meer. Dit is het zelfde als veel antibiotica slikken, op een gegeven moment is je lichaam er resistent voor geworden en heeft het geen werking meer. Dit zelfde geld voor deze haarmiddelen.

Je haar-do is iets wat je zelfverzekerder maakt, heb je een bad-hairday dan straal je dit vaak ook, onbewust, uit. Maar wat nou als je altijd een bad-hairday hebt. Wat valt er dan aan te doen? Bij bepaalde klinieken kun je terecht voor bepaalde behandelingen. Zo kun je een zo geheten XL Hair behandeling doen. Deze behandeling wordt ingezet tegen haarverlies, bij dun en dof haar en vermoeide haargroei. Tijdens zo’n behandeling wordt met een dunne naald hyaluronzuur in de hoofdhuid gespoten. De naam van dit middel heeft u wellicht wel eens in reclamespots gehoord van een shampoo. Deze desbetreffende shampoo is alleen niet zo effectief omdat het middel de al bestaande haren raakt. Wanneer het middel in de hoofdhuid wordt gespoten word de kwaliteit van de hoofdhuid verbeterd. Hierdoor worden de haren dikker, steviger en blijven zij langer zitten. Elk haarzakje bevat gemiddeld 1 tot 6 haren, door deze behandeling worden meerder haren per haarzakje of slapende haarzakjes geactiveerd waardoor er een vollere haar-do wordt gecreëerd. Indien het haar helemaal weg is, bij kaalheid, zijn er geen haarzakjes meer die gestimuleerd kunnen worden door verdikking, versteviging en hardere groei.

http://www.clinic63.nl/