Bibianharmsen
Image default
Zorg

Zorgboerderij nabij Dordrecht: stimuleren van zelfredzaamheid

Een zorgboerderij in regio Dordrecht waar de zelfstandigheid van mensen met een beperking gestimuleerd wordt is Zorgboerderij de Bernerboefjes net buiten Groot-Ammers. Hier kunnen cliënten terecht voor een zinvolle en leuke dagbesteding op de boerderij. Er zijn tal van activiteiten te beleven, waarbij het zelf ontdekken en uitvoeren van deze activiteiten aangemoedigd wordt door deskundige begeleiders. Ook is er veel ruimte voor eigen initiatief.

Dierenverzorging en overige leuke activiteiten

Een groot deel van de activiteiten op deze zorgboerderij nabij Dordrecht heeft te maken met de dieren op het bedrijf. Zo is er een stal met ruim 150 koeien. Cliënten mogen deze koeien voederen en helpen bij het melken. Daarbij zijn er vaak kalfjes die ook specifieke verzorging vragen. Naast koeien zijn er tal van andere dieren zoals kippen, konijnen, honden en katten. Cliënten kunnen helpen bij het trainen van de honden of knuffelen met de dieren op de boerderij. Verder zijn er ook andere activiteiten te doen. Zo is er een moestuin waar groenten en fruit geplant kunnen worden. Daarnaast mag er geknutseld worden en is er altijd tijd voor een spelletje met andere cliënten of met de begeleiding. Ook is een uitstapje in de rustige omgeving mogelijk, of wellicht kan er iets lekkers gebakken worden.

Passend aanbod

Op de dagbesteding van deze zorgboerderij in regio Dordrecht zijn mensen met een beperkingen van dementie tot autisme van harte welkom voor een leuke en zinvolle dag op de boerderij. Doordat er veel verschillende activiteiten worden aangeboden kan er altijd iets gevonden worden dat aansluit bij zowel de wensen als de mogelijkheden per individu. Omdat er vanuit de vriendelijke en geduldige begeleiders veel aandacht is bij het stimuleren van de zelfredzaamheid van cliënten, is dit ook een geschikte plek voor cliënten die zich graag willen voorbereiden op een arbeidstraject. Bezoekt u voor meer informatie eens de website van Zorgboerderij de Bernerboefjes.

http://www.bernerboefjes.nl/welkom-bij-de-bernerboefjes.html