Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Snapback

Een pet is vandaag de dag veel meer dan alleen maar een bedekking voor je hoofd. Petten en andere kleding werden lang geleden alleen maar gedragen om ons te beschermen tegen invloeden van buitenaf, maar tegenwoordig is kleding steeds meer een verlenging van iemands persoonlijkheid en eigen stijl. Daarmee is petten kopen dan ook veel belangrijk geworden dan alleen maar kijken welk budget je hebt. Je wilt immers wel dat een pet ook echt goed bij je past en dus ook dat verlengstuk van jezelf is. Je kleding en je pet moeten echt iets voor jou zeggen.

Bij het snapback bestellen is een keuze maken alleen echt nog niet zo makkelijk. Er zijn heel veel verschillende soorten petten, waaronder snapbacks. Snapbacks zijn erg veelzijdige petten die zich eigenlijk voor elke gelegenheid wel lenen. Een snapback wordt vaker dan eens verward met een baseball cap maar er zijn toch meer dan genoeg verschillen aanwezig om die twee uit elkaar te kunnen houden. Een snapback heeft een andere achterkant, maar ook een andere voorkant. De voorkant van een snapback is namelijk altijd recht en de achterkant is altijd verstelbaar met een ‘snap, ofwel een drukknoop. Daar komt de naam snapback dus ook vandaan. Het kunnen verstellen van de snapback maakt dan ook dat de pet al jaren populair is bij allerlei mensen.

In eerste instantie werden snapbacks vooral gedragen door sporters. Omdat mensen fan waren van deze sporters, gingen zij zich hetzelfde kleden als deze sporters tijdens de wedstrijd. Het kwam door sportidolen zoals Babe Ruth dat ook het grote publiek snapbacks ging dragen om zo uitdrukking te geven aan hun fan zijn. Snapbacks worden ook sinds de jaren 80 veel gedragen door artiesten in de muziek, waardoor hun fans ook weer meer snapbacks gingen dragen om zo hun eigen persoonlijkheid uit te drukken.