Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Botox voor vollere lippen?

Veel mensen denken dat botox wordt gebruikt voor het opvullen van de lippen. Echter is dit een misvatting, wanneer je botox in de lippen zou spuiten zou het resultaat op zijn zachtst niet heel mooi zijn. Lippen opvullen wordt altijd met zogeheten fillers gedaan. Wel wordt botox in sommige gevallen voor de lippen gebruikt, maar nooit voor het opvullen. Als de mondhoeken wat verzacht moeten worden kan er gebruik worden gemaakt van botox. Ook wanneer men last heeft van een ‘gummy smile’ kan er botox gebruikt worden. De spiertjes die deze vervelende trekjes veroorzaken worden verslapt door de botox en verminderd.

De nadelen van het behandelen van de lippen met botox zijn onder andere dat je de activiteit van de spieren afneemt. Het vermindert dan wel de zichtbare lijntjes op de lip, maar het kan er ook voor zorgen dat de lip niet meer normaal te bewegen is. Dat is toch niet wat je wilt. Daarom behandelen de meeste goede klinieken, zoals Faceland, de lippen met fillers. Dit geeft een mooier en natuurlijker resultaat. Fillers worden met een dun naaldje aangebracht onder de huidlaag. Ze zijn er in verschillende varianten. De ene variant wordt gebruikt om de rimpels te verminderen en de andere om vollere lippen te geven.

Ook hoeven er geen zorgen te zijn over het risico van een fillerbehandeling. De werkzame stof, hyaluronzuur, komt namelijk ook voor in je huid en zal dus niet onnatuurlijk aanvoelen voor je lichaam. Het mooie van fillers is ook dat je direct resultaat zult zien. Echter zal dit resultaat wel afnemen na een jaar. Permanente fillers zijn verboden en worden sterk afgeraden door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Denk dus goed na voordat u een behandeling kiest. Betaal liever iets meer voor een goede behandeling, dan dat je heel goedkoop een behandeling laat doen en het resultaat niet helemaal naar wens is.

http://faceland.nl