Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Dry Needling: ánders dan acupuntuur

We hebben er allemaal wel eens last van: pijnlijke spieren die het gevolg zijn van spanningen. Licht drukken of een klein verzetje leidt er al toe dat de stekende pijn voelbaar is. Het gaat hier om de zogeheten ‘triggerpoints’ die voor een verstijvend gevoel zorgen tijdens de meest simpele bewegingen.

Kritisch omgaan met jouw knopen

Spierpijn die langere tijd aanhoudt is doorgaans het resultaat van de vervelende triggerpoints. Hierbij kun je onder andere denken aan aanhoudende hoofdpijn, pijn in de rug, maar ook een langdurige nekklacht en zelfs RSI. Toch is er een uitkomst die naar de naam Dry Needling luistert. Hierbij krijgen veel patiënten doorgaans de indruk dat het gaat om acupunctuur. Hoewel er wel naalden worden gebruikt, zit dry needling toch anders in elkaar.

Wat is dan het verschil met acupunctuur?

Op zich is het natuurlijk een vergelijking die wel aardig voor de hand liggen. In de praktijk wordt er toch anders omgegaan tijdens het toepassen van dry needling. Hierbij wordt namelijk de focus gelegd op de spieren, acupunctuur daarentegen gaat meer uit van de zekere energiebanen. Bij acupunctuur worden ook meerdere naalden gebruikt, die daarbij een tijdje in het lichaam blijven hangen. By dry needling wordt er één naald gebruikt, die de spierknopen direct kunnen beïnvloeden tijdens de toepassing.

Prikje die bijna niet voelbaar zijn

Eerlijk is eerlijk, gelukkig zijn de prikjes nauwelijks voelbaar. Het moet immers wel allemaal prettig blijven. Het prikje ziet er dan ook een stuk gevaarlijker uit dan dat deze in de werkelijk is. Of beter gezegd, het zorgt zelfs voor een ontspannend gevoel. Wel dien je in het begin even door te bijten, maar al gauw zal er een relaxt gevoel optreden. In Nederland zijn er een aantal specialisten die zich bezighouden met dry needling. Ben jij daarom nieuwsgierig geworden naar Dry Needling in Den Haag? Laat je dan informeren en werk toe naar een prettig herstel.