Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

EHBO cursus

Jaarlijks lopen er honderden mensen onnodig blijvend letsel op omdat er niet snel genoeg eerste hulp wordt toegepast. De reden? Een ambulante of dokter is vaak niet op tijd om in noodgevallen EHBO toe te passen. Op dit soort momenten komt het aan op de omstanders. Dan komt iemand die een EHBO cursus heeft gevolgd heel goed van pas.

Waarom een EHBO training volgen?

Nadat een slachtoffer stopt met ademen duurt het 4 minuten totdat het hart stopt. In de paar minuten die daarna volgen kan er permanente hersenschade opgelopen worden en daalt de overlevingskans met de seconde. In zo’n korte tijd is het van belang dat er snel gehandeld wordt en het liefst door iemand die daarvoor getraind is. Niet alleen in het geval van hartstilstand is het hebben van een EHBO diploma van belang. Ook bij brandwonden,  botbreuken en kneuzingen is het van belang dat er op de juiste manier eerste hulp wordt toegepast om te zorgen dat de schade beperkt blijft.

De inhoud van een EHBO cursus

Tijdens een opleiding tot gediplomeerd EHBO’er, leert u verschillende vaardigheden. Denk hierbij aan reanimatie, wat te doen als iemand in shock raakt of bij een botbreuk, oogletsel en vergiftiging. U gaat aan de slag met hulpmiddelen die zich vaak in een simpele EHBO doos bevinden, zodat u de geleerde technieken in de meeste gevallen kan toepassen met de juiste middelen.

Bij Arehbo kunt u een EHBO cursus volgen die goed is gekeurd door het oranje kruis. Door een gespecialiseerd team wordt u opgeleid zodat u ook kan handelen in noodsituaties.