Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Zo werkt overstappen van zorgverzekering

Overstappen is gunstig. Je kan vele euro’s op je zorgpremie besparen of een betere dekking krijgen. Aan het einde van het jaar kun je dat doen. Het is heel eenvoudig, dus waarom bespaar jij niet ook wat geld? Op de website www.zorgverzekeringcentrum.nl maak je razendsnel een vergelijking van de beschikbare polissen. Afsluiten doe je hier in een paar minuten online.

Overstappen zorgverzekering
Overstappen naar een andere zorgverzekering is simpel. Je kan een nieuwe zorgverzekering afsluiten tot 1 februari. Je moet je huidige zorgverzekering wel opzeggen voor 1 januari 2014. Doe je dat voor het einde van het jaar, wordt dit allemaal geregeld door je nieuwe zorgverzekering.

Welke zorgverzekering heb je nodig?
Natuurlijk kun je overal een offerte aanvragen. Of gebruik maken van een vergelijkingssite als Independer en Verzekeringssite.

Maar eigenlijk is het nog eenvoudiger. Begin je eerst af te vragen wat je eigenlijk nodig hebt. Veel mensen kiezen voor de zekerheid een zorgverzekering met aanvullende verzekeringen zodat ‘alles verzekerd is’. Maar helaas kun je nooit ‘alles’ verzekeren en betaal je dan zo wel een veel hogere premie. Hou het simpel. Neem alleen een aanvullende zorgverzekering af als dat echt wat opbrengt.zo

Goedkoopste zorgverzekering?
Moet je dan gaan voor de goedkoopste basisverzekering? Nee, dat is ook niet altijd verstandig. De zorg in de basisverzekering is door de overheid vastgesteld dus bij alle zorgverzekeringen gelijk. Maar zorgverzekeraars besparen op de kosten door de zorgverleners te selecteren. Dus bij de goedkoopste zorgverzekeringen kun je bijvoorbeeld niet altijd je (eigen) arts/ziekenhuis uitkiezen. Houd hier rekening mee.

Ga je wel eens naar het buitenland? Je bent wel wereldwijd verzekerd met de basisverzekering, maar wel voor zorg volgens Nederlandse tarieven. Dus de meerdere kosten zijn voor jezelf. Dus is het handig om ook wereldwijde dekking te nemen.

De meeste aanvullende zorgverzekeringen zijn eigenlijk te duur. Denk dan bijvoorbeeld aan de tandartsverzekering. De premies daarvan zijn zo hoog en je krijgt zo weinig uitbetaald dat je eigenlijk beter zelf de tandartsrekeningen kan betalen. Uitzondering is wellicht een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Zie bijvoorbeeld hoe verzekeraar VGZ daarmee omgaat.

Redenen om gebruik te maken van zorgverzekeringvergelijkers

Het is makkelijk. Je krijgt eenvoudige overzichten van meerdere zorgverzekeringen tegelijk. Je kunt aangeven wat je wel of niet nodig hebt en dan de beste zorgverzekeringen naar voren laten komen.Denk dan bijvoorbeeld hoogte eigen risico, gewenste dekking fysiotherapie, tandarts, al dan niet alternatieve geneeswijzen, brillen en lenzen, vergoeding zwangerschap en bevalling en orthodontie (beugel kinderen bijvoorbeeld).

Daarnaast wordt er zoveel gebruik gemaakt van zorgverzekeringvergelijkers dat sommige zorgverzekeringen ook met korting te krijgen zijn via zo’n website. Dus het is best handig om een zorgverzekeringsvergelijker te gebruiken. Maar wat is de beste website om je zorgverzekeringen te vergelijken? Je kunt denken aan Independer, zorgwijzer of de reeds genoemde website.

https://www.zorgverzekeringcentrum.nl/