Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Is plastische chirurgie schadelijk?

Het wordt tegenwoordig steeds normaler om iets aan jezelf te laten doen. Vooral in Amerika zijn ‘fillers’ zeker geen onbekend fenomeen. Het is ook heel makkelijk om te doen. Ben je niet blij met je neus? Dan kan je makkelijk een afspraak maken bij een plastische chirurg. Je moet er wel wat geld voor neerleggen, maar dan heb je ook wat. Ook heb je verschillende opties, je kunt blijvende fillers nemen of tijdelijke. Mijn vraag is echter, is dit wel goed voor de mensheid?

Kinderen worden steeds jonger in contact gebracht met wat ‘het perfecte plaatje’ zou moeten zijn en zij krijgen hier ook slechte invloeden van. Kinderen worden steeds jonger onzeker en denken dat ze lelijk zijn. Als ik me moet herinneren hoe ik was toen ik elf was, weet ik nog dat ik een dikke nee zei tegen make-up. Ik wilde me vooral nog bezig houden met mijn barbies.

Soms is het wel nodig om een chirurgische ingreep te laten doen en ook al ziet het resultaat er dan mooier uit. Het had ook moeten gebeuren, anders had iemand er misschien er wel onder geleden. Zoals een chirurgische kaakcorrectie.

Een andere vorm van jezelf mooier maken die wel nodig is, is een beugel laten zetten. Het hoeft natuurlijk niet altijd perse, maar als je er te lang mee rond loopt dan kun je er later wel last van hebben. Zelf heb ik een beugel gekregen toen ik elf was en daar ben ik heel blij mee. Ook als je nooit een beugel hebt gehad, orthodontie volwassenen is ook een ding. Mijn vader heeft op zijn vijftigste nog een beugel gekregen en hij was er heel blij mee.

Iets aan jezelf laten doen kan dus ook goed zijn, maar een andere neus of vollere lippen is naar mijn mening overbodig.

https://orfeokliniek.nl