Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Het behandelen van kledingstukken

Veel mensen weken hun kleding stukken voordat ze het naar de stomerij brengen, dit is niet  handig. Het is beter om niet eerst zelf de vlek te behandelen, vaak dringt de vlek dan dieper in het kledingstuk. Hierdoor is het moeilijker voor een stomerij om de vlek te verwijder. Het kan er ook voor zorgen dat de stof beschadigende er een lichte plek of kring overblijft.

Het stomen van kleding is zeer belangrijk omdat  Sommige stoffen heel erg gevoelig zijn. Daarom is het handig dat ze alleen gereinigd kunnen worden door deskundigen met behulp van speciale apparatuur. Stomerijen beschikken over die speciale apparatuur. Bovendien is het personeel van een stomerij geschoold. In een stomerij is door een was en een droogproces met minimale mechanische werking de kans op slijtage en krimp veel kleiner. 

Het wassen van kleding is niet altijd handig om te doen vooral als er op het wasvoorschrift een kruis door het etiketten staat. Vetvlekken gaan er altijd moeilijk uit vooral in de was daarom kan je deze ook beter naar een stomerij brengen. Als je jouw kledingstukken goed verzorgd  heb je langer plezier van je kleding. Jongeren of studeten hebben vaak problemen met de was en weten ook niet zo goed hoe zij kledingstukken moeten wassen. hierbij kan je denken aan een katoenen jas in de was stoppen. Dit is natuurlijk niet handig omdat de binnen kant vaak los gaat en hierdoor wordt de jas vormloos wordt.  Jasjes die zijn gedragen en lichte geuren hebben kunnen buiten gehangen worden, maar om indringende geurtjes te verwijderen, zal het kledingstuk naar de stomerij moeten.

Panda Stomerij is een stomerij die over meerdere vestigingen beschikt zoals stomerij wassenaar. Het is een gespecialiseerde stomerij die over een milieuvriendelijke reinigingsmethode beschikt. Meer informatie over de stomerij is te vinden op de website stomerijpanda.nl

http://www.stomerijpanda.nl/