Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Het verschil tussen een tandarts en een orthodontist

Wie niet thuis is in de wereld van tandheelkunde kan al eens verward raken door de terminologie die gebruikt wordt. Zo is het niet altijd duidelijk wat bijvoorbeeld precies het verschil is tussen een tandarts en een orthodontist. Waar kan u heen voor een halfjaarlijkse controle? En waar kan u terecht indien u een beugel nodig heeft? Hier worden uw vragen beantwoord.

Waarom naar de tandarts?

Men gaat naar de tandarts voor een algemene halfjaarlijkse controle van het gebit. De tandarts zorgt ervoor dat uw gebit sterk en gezond blijft. Voor zaken zoals gaatjes, tandsteen of eventueel een wortelkanaalbehandeling kan u bij uw algemene tandarts terecht. Ook kan u vaak voor esthetische redenen een afspraak bij uw tandarts maken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van facings of het bleken van uw tanden.kort

Waarom naar de orthodontist?

Wanneer iemand een specialisatie heeft in orthodontie, noemen we deze persoon een orthodontist. Dit hoeft niet per sé een ander persoon te zijn dan uw tandarts. Een algemene tandarts kan namelijk ook een specialisatie in de orthodontie hebben. Dan kan u bij deze persoon terecht voor zowel algemene als orthodontische behandelingen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Tandartsen 14, een tandarts in Kortrijk. Het doel van een orthodontist is om de stand van uw kaak en gebit te verbeteren. Dit heeft verschillende voordelen op zowel esthetisch als praktisch vlak.

 

https://tandartsen14.be/