Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

tafeltennis , een nieuwe workout?

Wil je een nieuwe touch in je trainingsschema? Wellicht is tafeltennis dan een optie. Misschien niet iets waar je snel aan zal denken, maar zeker een keer het proberen waard. Door een nieuwe sport te beoefenen, beweeg je automatisch nieuwe spieren.

Laagdrempelig

Je hebt maar weinig nodig om een potje tafeltennis te spelen. Allereerst is een tegenstander wel handig. Vervolgens heb je een tafel en materiaal nodig. De meeste mensen hebben wel een batje en balletje in huis, maar anders is het overal te koop. Kijk ook naar tweedehands winkels. Hier liggen ze vaak ook. Je hoeft niet perse duur materiaal te kopen om tafeltennis te kunnen spelen. Mocht je tafeltennis vaker gaan beoefenen dan kan je altijd nog een goed tafeltennis batje en balletje kopen. Een tafel is misschien nog wel het moeilijkste aspect. Het ligt er een beetje aan hoeveel eisen je hieraan stelt. Vaak staat er in de wijk een outdoor tafeltennistafel geplaats. Grote kans dat, misschien zonder dat je het weet, er een tafel in de buurt staat. Vaak zijn ze te vinden bij een speeltuintje. Mocht dit niet het geval zijn en je wilt geen geld uitgeven aan een ruimte waar tafels staan, dan maak je er gewoon eentje zelf. Zoek een redelijk grote tafel uit en maak een lijn of netje. Er zijn zelfs netjes te koop die je aan de tafel kunt bevestigen. Zo hoef je de deur niet eens uit om je workout te beoefenen.

Sportieve voordelen van tafeltennis

Zoals eerder genoemd is het altijd goed om nieuwe bewegingen te maken. Door een nieuwe sport toe te voegen aan de training schema gaat dit automatisch. Daarnaast kan tafeltennis ontzettend intensief zijn. Vooral als je er een beetje handigheid in krijgt zal het een snel spel worden. Oke, een duurtraining zal het nooit worden maar bewegen doe je gegarandeerd. Daarnaast train je de fijne motoriek en inzicht. Bij fitness oefeningen komt dit zelden aan bod.