Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Wil je je vitaler voelen? Overweeg dan eens mindfulness

Er wordt steeds meer van ons verwacht. We moeten met de ontwikkelingen mee, of we nou willen of niet. De wereld verandert zonder dat we het door hebben maar feitelijk bestaat er geen status quo. En dat is nu precies waar de mens van nature wel naar op zoek is. In ieder geval zoeken we veiligheid en is voorspelbaarheid wel saai maar ook erg vertrouwd. Het is lastig om tussen die twee werelden een goed evenwicht te vinden en voordat we er erg in hebben waaien we mee met de waan van de dag. Je moet van alles en in je hoofd ben je meestal 3 stappen verder. Goed plannen, hard rennen en veel ballen in de lucht houden. Dat put op een zeker moment uit. Dan weet je dat het anders moet.

Stress is ongezond voor de mens

Bij aanhoudende druk wordt ons stresssysteem zwaar belast. Een kortdurende stress is  zinvol om iets gedaan te krijgen maar lange periodes van zware druk is uitermate slecht voor onze gezondheid. Er zijn ziektes bekend die als oorzaak de stressfactor kennen. Dat wil je voorkomen, je wilt juist lang genieten van alles wat het leven je te bieden heeft. Dat genieten is te leren. Met mindfulness bijvoorbeeld leer je met je bewustzijn en aandacht in het nu te zijn. Niet afglijden met je gedachten maar genieten van dat wat je op het moment aan het doen bent. Door thuis te oefenen zal het nieuwe gedrag langzaam maar zeker inslijten en op een gegeven moment merk je dat je je vitaler en uitgeruster voelt. Wie wil dat nu niet?

Formuleer je doelen en ga aan de slag met mindfulness!

Mindfulness Deventer heeft ervaring met trainingsgroepen met mensen die zeer uiteenlopende klachten en/of motieven hebben om mee te doen. Een trainingsgroep is meestal 8 bijeenkomsten samen. Het doen van je opdrachten thuis is cruciaal voor het slagen van de training en het behalen van jouw doelen. Informeer gerust eens bij Mindfulness Deventer en leg jouw situatie uit. Ze kunnen je vertellen of mindfulness iets voor jou is. Wacht niet te lang!

https://www.tanneverhulst.nl