Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Betan Clinics – Plastisch Chirurg

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie is een chirurgisch specialisme dat zich richt op de esthestische oogpunt en het functioneel aanpassen van het uiterlijk aanpassen van het menselijk lichaam. Het specialisme plastische chirurgie kan worden opgedeeld in een aantal grote facetten. Deze zijn plastische, reconstructieve en handchirurgie. Het vak bestaat uit veel meer dan alleen esthetische ingrepen zonder medische noodzaak. Een gedeelte van de ingrepen zijn juist reconstructieve ingrepen die worden uitgevoerd met medische noodzaak.

Deze groep patiënten, die een reconstructieve ingreep ondergaan, zijn vaak erg uiteenlopend en hebben veel verschillende ingrepen nodig. Patiënten die deze vorm van plastische chirurgie ondergaan hebben geboorteafwijkingen, ongelukken of een erge ziekte gehad zoals kanker waardoor ze een deel van hun lichaam hebben moeten inleveren.

De ingrepen die raakvlakken hebben met zowel esthetische plastische chirurgie als reconstructieve plastische chirurgie zijn ingrepen die aandoeningen zoals een hazenlip (schisis), aangeboren hand of voetafwijkingen en ook grote moedervlekken. Dit zijn ingrepen die hebben geen medische noodzaak maar kunnen het leven van de patiënt aanzienlijk verbeteren doordat het een esthetische verbetering met zich meebrengt.

Wanneer krijg ik een ooglidcorrectie vergoed

Ooglidcorrecties zijn één van de ingrepen die raakvlakken heeft met een esthetische verbetering en een lichte medische noodzaak. Doordat de persoon die dit heeft iets minder goed kan zien en niet zijn of haar volledige beeld heeft. Een ooglidcorrectie is de meest uitgevoerde esthetische chirurgie ter wereld. Het doel van de ingreep is het verwijderen van de overhangende oogleden van de patiënt of patiënte waardoor hij of zij weer haar volledige visie terugkrijgt.

Bij een ooglidcorrectie kan er onderscheidt worden gemaakt tussen 2 verschillende ingrepen die beiden hetzelfde doeleinden hebben. De ene ingreep draait vooral om de onderooglid van de patiënt. De andere ingreep gaat om de bovenooglid en hierbij wordt de bovenste ooglid gecorrigeerd waardoor de visie van de patiënt vaak een stuk kan worden verbeterd.

De ooglidcorrecties worden of vanuit de basisverzekering vergoed of uit de aanvullende verzekering. Dit verschilt vaak per verzekeraar. Je moet navragen bij welke verzekeraar je bent verzekerd om hier precies achter te kunnen komen. Wij kunnen bij Betan Clinics advies uitdoen over wat de beste stap voor u is om dit terug te vragen van uw verzekering.

BetanClinics

bij BetanClinics hebben we veel ervaring met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Wij zijn een team van ervaren en hoog opgeleiden plastische chirurgen die al duizenden ingrepen hebben uitgevoerd op ieder type patiënt. Wij bereiken hier goede resultaten mee waardoor we bekend staan als één van de beste klinieken wanneer het om deze ingreep gaat.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje op onze website.

https://www.betanclinics.nl