Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Arme studenten

Zoals we bijna allemaal wel weten, hebben de meeste studenten het niet bepaald breed. Studenten vinden het vaak lastig om met geld om te gaan. Bovendien heb ze vaak ook maar weinig inkomsten. Het is dan ook geen verassing dat er vaak aan het einde van de week alleen nog maar tosti’s en pasta pesto op het menu staat.  

Een van de redenen van dat studenten veel geld uitgeven aan andere dingen. Denk hierbij aan geld voor de studieboeken, de studie zelf, boodschappen, een kamer en ga zo maar door. Ze hebben ook niet zo veel te besteden omdat ze maar weinig inkomen hebben. In dit artikel lezen studenten een aantal tips om wat zuiniger met hun geld om te gaan.  

Als eerste is het natuurlijk slim om op aanbiedingen te letten. Als je zo veel mogelijk spullen in de aanbieding koopt, zal je meer geld overhouden. Ga dus wat vaker naar de lidl in plaats van de albert heijn. Houdt dus goed de folders in de gaten. Bovendien is het ook slim om aardig in te slaan als het om producten gaan die niet snel over de datum gaan. 

Ten tweede is het ook slim om te wachten met kleding kopen totdat er weer aanbiedingen zijn. Twee keer per jaar is er in vrijwel elke winkel een grote sale. Zo koop je de leukste items voor de kleinste prijsjes. 

Hoe druk het studentenleven soms ook kan zijn, toch is het handig om naast je studie ook nog een bijbaantje te hebben. Op deze manier heb je nog wat extra inkomen naast je lening. Door een salarisberekening kan je bijhouden wat je hoort te krijgen. Zo een loonberekening is ook handig om te weten hoeveel je deze maand uit kan geven. Denk goed na voordat je een grote aankoop maakt. 

http://www.cbbs.nl