Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

De gezondheidsvoordelen van koffie

 

De meeste mensen op uw kantoor drinken waarschijnlijk koffie. Voor velen is het drinken uit een koffiebeker een moment van ontspanning. De kans is groot dat u zelf ook wel van een bakkie houdt. De meningen over de gezondheidseffecten van koffie zijn verdeeld. Wat zijn een aantal gezondheidsvoordelen van koffie?

 

Koffie helpt bij vetverbranding

Er zijn weinig natuurlijke stoffen die een bewezen effect hebben op vetverbranding. Cafeïne is, volgens verschillende onderzoeken, een van de weinige natuurlijke stoffen die dit effect heeft. Bij zowel zwaarlijvige mensen als bij slanke mensen heeft koffie een versnellend effect op de vetverbranding. Iemand met een koffiebeker in zijn hand heeft dus een grotere kans om slank te zijn dan iemand die geen koffie drinkt.

 

Koffie kan fysieke prestaties verbeteren

Koffie verhoogt het adrenalineniveau in het bloed. Adrenaline is een lichaamseigen hormoon dat onder andere bedoeld is om ons lichaam klaar te maken voor lichamelijke prestaties. Een effect van 11 tot 12% is gevonden in meerdere studies. Niet voor niets dat veel mensen vlak voor het sporten een goede beker koffie nemen.

 

Koffie verbetert mentale prestaties

Ook op de mentale prestaties heeft koffie een positieve invloed. Koffie zorgt er voor dat mensen zich minder moe voelen. Daarnaast heeft koffie een effect op de hersenen. Cafeïne blokkeert namelijk de neurotransmitter adenosine. Dit heeft weer effecten op andere neurotransmitters, met als gevolg dat men zich energieker voelt. Ook zijn er positieve effecten gevonden van koffie op onder anderen geheugen, humeur en reactiesnelheid.

 

Koffie op kantoor

Kortom, er zijn dus goede redenen voor mensen om koffie te drinken. Zeker op de werkvloer wordt een beker koffie door veel mensen gewaardeerd, dit komt mede door de positieve effecten van koffie die hierboven zijn genoemd. Heeft uw kantoor een koffieapparaat maar bent u bijna door uw koffie accessoires heen? Bestel hier een goedkope koffiebeker voor uw kantoor.