Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Wat is endodontologie?

Een tand of kies heeft één of meerdere (wortel)kanalen, wat ook wel de pulpa wordt genoemd. Dit bestaat uit zenuwvezels en bloedvaatjes. Diverse ontstekingen kunnen aan de pulpa ontstaan, wat een probleem voor de tand, de kies of het kaakbot kan vormen. Mocht het levende deel van de tand of kies dermate ontstoken zijn, dan wordt er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd door een endodontoloog. Staalwijk Tandarts heeft een professionele endodontoloog in dienst die zo’n behandeling kan uitvoeren.

Endodontologie specialist

Heeft u een wortelkanaalontsteking? Dan kan dit erg veel pijn doen. Onze ervaren endodontoloog heeft jarenlange ervaring binnen de endodontologie en weet als geen ander hoe ze dit probleem het beste kan oplossen. Met behulp van elektronische en digitale instrumenten en natuurlijk de kennis van de arts wordt er alles aan gedaan om het gebitsprobleem op te lossen. Tijdens een wortelkanaalbehandeling zal de tandarts de zenuw verwijderen van de tand of kies die ontstoken is, waardoor de pijn op den duur zal verdwijnen. Staalwijk Tandarts is de endodontologie specialist die uw probleem snel en vakkundig oplost.

Na de behandeling

Het is normaal dat u enige dagen na de behandeling nog last kunt hebben van napijn. Deze pijn kunt u voelen tijdens bijvoorbeeld het kauwen en het bewegen van uw mond. Mocht u blijvende klachten ondervinden dan kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Vragen over endodontologie?

Heeft u nog vragen over endodontologie? Dan kunt u ons altijd bereiken via de telefoon of de mail. We helpen u graag verder.

https://www.staalwijktandarts.nl/