Bibianharmsen
Image default
Health / Alternative

Uitbesteden van de salarisadministratie

De salarisadministratie is een klus waar veel ondernemers best moeite mee hebben. Het is immers ook helemaal niet zo’n eenvoudige opgave om te zorgen dat je je salarisadministratie helemaal goed op orde houdt. Er komt dan ook veel bij kijken en je moet ook goed weten waar je mee bezig bent, anders gaat het nergens heen. Misschien doe je een bereken salaris nog wel zelf, maar dat is ook nog niet eens zo eenvoudig wanneer je kijkt naar alle haken en ogen die samenvallen onder de cao. Dan kun je jezelf eigenlijk beter gewoon veel werk uit handen laten nemen en in zee gaan met een loonbureau.

Een loonbureau zorgt ervoor dat iedereen middels online urenregistratie netjes en op tijd zijn of haar geld krijgt. Je hoeft dus niet meer zelf bij te houden hoeveel iedereen precies werkt, maar je kunt dit zelf laten doen door je werknemers. Zij vullen zelf hun uren in per week of per maand, jij tikt dit af en zij krijgen vervolgens correct en tijdig hun geld op de rekening gestort.

Het uitbesteden van de salarisadministratie lijkt misschien ook wel een kostbare aangelegenheid, maar in de praktijk is het vaak juist duurder om zelf alles te blijven doen wanneer je hiervoor niet voldoende kennis in huis hebt. Wanneer jij niet voldoende kennis in huis hebt om je eigen salarisadministratie te regelen, kost je dit veel tijd en moete. Die hoeveelheid tijd en moeite had je ook in andere zaken kunnen steken, zoals daadwerkelijk ondernemen. Het is dus echt niet zo dat het per definitie goedkoper is om zelf de salarisadministratie te blijven doen. Bovendien wil je je er natuurlijk ook wel kunnen verzekeren dat de salarisadministratie correct wordt uitgevoerd, zodat jij ook weer jaarlijks je uitdraai correct en op tijd aan de belastingdienst kunt afleveren.